Apsal awek Cun punya blog yang disukai?

Aku hairan dan pelik,kenapakah terjadi hal seperti ini?Aku tak nafikan yang semua orang termasuk perempuan,suka tengok benda comel dan cantik.

Tapi dalam bidang penulisan,seharusnya perkara macam ni tak perlu berlaku.Ko tengok,blog awek cun yang ntahapeape,disukai dan dilawati setiap masa.Jap,aku bukan dengki,ini telah menimbulkan satu persoalan yang terbuku kat kepala otak aku.
Kenapa harus awek cun?Kenapa tidak kepada entry cun?Aku tengok,ramai penulis berbakat kat dalam blog,tapi kenapa awek cun jugak yang korang pilih,dah la entry macam taik.No offense weh.

Ko tengok jugak,bukan setakat dalam dunia blog,malah dunia hiburan,contohnya AF la yang aku benci sangat.
AF kan guna sistem ketik jari sepuluh ketik 20 ketik 50,orang undi dan orang pilih bukan karena bakat,tapi orang pandang muka dulu,nyanyi tak sedap lantak la janji muka cantik.

Jap,aku nak tanya,ape ko dapat kalau undi awek cun tu menang?Ko boleh dapat tiduri dia satu malam ke?

Tak kan?Jadi ko jugak adalah salah seorang yang membantu men"sumbang"kan karier musik tanah air.

Sama jugak kat blog,ape yang ko dapat hanya cuci mata tengok gambar dia je,bukan dapat pape pun,dosa je bertimbun.

48 komen:

Hackers said...

inilah dunia blog bro...hackers pon pernah terfikir tetapi itu hakikat...blogger cantik dan hansem memang orang akan masuk..kalau yang biasa tu?No komen...Pernah lalui dulu tetapi kene promosi blog lebih skit barulah kita dikenali...

NuSaNa NoSa 91 said...

ahahahahaa~ tetibe je keen tersuke blog apek ni.. ahahahaha~~

nk wat camne, org sukakan kecantikan kn.. xkesah la diorg dpt untung ke x.. tp, at least diorg dpt membantu org yg diorg suka.. isk3~ =.=

Sembang Kemas said...

kalau orang tak ensem gerenti orang tak kenal,zaman dulu mana ada main gathering2 tapi blogger tetap unite jugak.

Zaman sekarang mungkin blogger ramai sangat.

Sembang Kemas said...

Nusana:orang semua suka cantik,tapi aku kesian tengok orang berbakat tapi diketepikan?

ko suka disingkirkan tak?

Namee Roslan said...

sebab tu lah saya tulis pasal ni dulu..tak adil untuk blogger kalau semua pun nk judge based on cantik tak cantik.

http://nameeroslan.blogspot.com/2011/04/blogger-cun-je-yang-famous.html

Sembang Kemas said...

ok,aku datang kejap lagi.

Hatred24 said...

Sama jugak kat blog,ape yang ko dapat hanya cuci mata tengok gambar dia je,bukan dapat pape pun,dosa je bertimbun.

ayat ni terbaik..

Sembang Kemas said...

haha.terbaik?

not la.

MuzikaToDeath said...

manusia suka dipuji dan bukan dikutuk

Sembang Kemas said...

tapi,bila seseorang jatuh,kena kutuk,bila naik kena puji.

macam team malaysia.

Nur Fannun said...

betul tu, harap tuan blog je cun, tapi entry tak cun wt pe..org nk bca entry bkn nak tgk tuan blog tu.

hidayah sapidih said...

ni lah dunia..tak pernah adil

Sembang Kemas said...

tapi kalau tuan blog cun mesti ramai lelaki yang bangkang cakap aku kang.

sergeant keroro said...

setuju! realiti dunia, kita hanya mampu melihat.

XD

yaya_flanella said...

yeke? tapi neyra dah terkua. aa camne? =.=

nice one. :)

Ifti Larina said...

cayalah beb. gua salute sama lu. gua mmg dah lama nk suarakan hal ni tp refleks balik diri gua dulu2 time freshie lagi mcm tu jugak. tp gua dah tak mcm tu sknk dan hrp dikekalkan mcm tu. haha sknk pun gua masih freshie. tak minatlah fokus kt traffik follower nuff bagai semua tu. gua menulis ikut kerajinan jee. hati gua lagi serasi dgn Tumlbr ;3

Dayana Nasir said...

perempuan cantik tu pun lelaki jugak yang tengok. perempuan cantik tu pun, lelaki jugak yang undi. haha. kamon.

Sembang Kemas said...

neyra sape tu?

haha,maybe ada yang lagi lawa kot.
gua tak layan AF sory.kah3

Sembang Kemas said...

dye:kalau pompuan tu tak cantik,laki tak undi ke?

farahdafghi said...

agreed! belog yang penuh tempek muke bajet comel ah yg ramai visitor and follower padahal entry mcm budak xreti mengeja pun ada

Sembang Kemas said...

haha,seyes,aku setuju kata ko,budak tadika punya ABC aku lagi teruja.haha

syaimz said...

serius doh bro, aku rase ko sangat betul.

ade sekor minah blogger cun ramai org dok follow, aku pun gi usha2 lah sikit, tapi jadah betul entry mengarut ape pun aku tak faham.

aku agak memilih lah sikit.at least terbuka lah minda aku nak carik blogger yang post entry that makes kepala kita lebih berfikir n learn something new lah

farahdafghi said...

Tu lah . kadang berpinar mata ddengan perenggan pun tkder, dengan eja pun nyerww nyerww akuw pejadah tu pun follower smpai beriban . heran! -.-

Sembang Kemas said...

syaimz:tula aku berblog sebab aku nak cari cerita yang buat aku terbuka minda,dan mendapat idea baru untuk diguna pada masa depan.

juga aku berblog sebab nak kongsi ilmu,bukan kongsi emosi.

Sembang Kemas said...

farahdafghi:haha,lagi-lagi belog yang awok saye ite kamu cayyang caye cangat-cangat.

auw.

macam laki jadi pompuan.

farahdafghi said...

Like seriously doh! Aku tak pueh hati gak tapi nak bising byk pun xboleh sbb belog aku pun mcm hagham so makan hati jelah . haha

Sembang Kemas said...

farahdafghi:eh bukan belog ko femes jugak ke gelimat??eheh..tak sangka pulak ko ni author gelimat,seyesly like ur blog!

farahdafghi said...

Haha kau puji ikhlas ke sje jaga hti ni weh?celah mana plak blog aku femes? aku xtahu mende pun . btw aku suke blog kau. isi and cara kau tulis pun awesome. aku nk follow ah gni. hari2 bleh capap sni. haha

Sembang Kemas said...

farahdafghi:haha,eh btul la,aku iklas,aku tak pernah tipu diri sendiri.

hari-hari boleh je capap kat sini,dan kat sini bukan aku sorang je penulis.

haha,awesome kah?

lepas ni kasi sembangkemas menang giveaway ko bole?

kah3 *mengampu.

farahdafghi said...

Haha kau nak ke menang GA aku tu? kau nak kasik hadiah hari ibu ke hape? Cntik, gua dah fllow. hri hri gua capap sni, jgn muntah plak . haha

Sembang Kemas said...

farahdafghi:eh,mestila hadiah hari ibu,baru nampak macam anak soleh.haha.

capap je,muntah??

takkan la nak muntah.

keh3

farahdafghi said...

Cmni ah calon menantu yang mak aku cari weh! Bagus bagus!

Mana tahu kau muntah kan, pasal gelimat sgt . haha

Sembang Kemas said...

farahdafghi:calon menantu?

apa tunggu lagi,cepat2 merisik.

gelimat?
aku tengok video gelimat tak muntah pun.
guling-guling lagi.kah3

farahdafghi said...

Haha apahal aku plak kena merisik. ni terbalik dah ni.

weh kau xde shoutbox ke? ini kira spam comment dah ni. adakah aku turut dikira sbagai pelacurblogger? Haha!

Sembang Kemas said...

farahdafghi:alah,kalau ko yang komen aku tak kira pelacurblogger,sebab pelacurblogger lagi teruk.

Maksud pelacurblogger bagi aku,orang yang datang blog kita,pastu sekadar letak link dan blah macam tu je,tak baca ape yang aku tulis,sakit hati wehhh..

haha.

ini dikira minggu orientasi ko kat sini.

tak kisah komen banyak mana.

farahdafghi said...

Haha orientasi eh? gitu plak. oh kira aku bukan pelacurblogger ah?ala! aku baru nak publisiti murahan! haha .

Sembang Kemas said...

haha,ko nak publisiti ape weh..

orang ramai da kenal ko la.

haha.

nak publisiti murahan?nanti aku tepek muka ko kat blog ni,haha nak?

weh da ada shoutbox.

farahdafghi said...

Haha nak gak ah wehh . Publisiti tu penting, boleh up skit nuffnang ke apa. boleh gak buat aku tanggung mak aku pergi haji . ini nuffnang x smpai sepluh hengget pun. sayu nengok . haha .

Haha tempek muka aku ha. buat wallpaper pun awesome! hahaha.

cntik, ada shoutbox!

Sembang Kemas said...

aku tepek muka ko kat wallpaper komputer gedabak aku jela,baru nampak cantik sikit komputer aku tuh.

kah3.

nuffnang kedekut dengan ko kot,dengan aku dia baik je.

haha

farahdafghi said...

Haha wllpaper komputer, mak kau je nampak nnti. susah lah kalau dia berkenan dekat aku. nnti kau pun dia xpndang. haha

aduhlamak! kejam ah nuffnang. fine ah. merajuk gini. delete belog terus! haha

Sembang Kemas said...

haha,kalau mak aku berkenan takpe,jangan bapak aku sudah.

eh delete blog?

nanti camna aku nak tepek muka aku kat blog ko?

kah3.

Farid Casablancas said...

Aku setuju entri nih.. Kadang2 tu Blog cantik pon diorg masuk, kalau hampeh, jgn harap..

yad'z said...

oww.. kira saya bukan awek cun lah.. patutlah blog tak de orang datang.. ahahah.. tapi kebiasaannya memang cam tuh.. pilih kasih.. kebanyakan blog awek cun wannabe bayak kunjugan walaupon entry gedik2 n tah hape2..

kan dah terover.. =,="

nurul toinktoink said...

sangat setuju!!!!!!!!!!!
cam haem je kan semua ni..
oke enough!
btw,saya suka posting awak!

yaya_flanella said...

tak layan ke. okay la tuh. tak kenyang pun kalau tengok. hikhik.

bro, wa mintak lu buang word verification kalau org nak komen lu boleh? wa dah la suka datang baca komen sini, tapi patah semangat wa bila asik kena masuk keyword je. thanks bro for the cooperation. alamak terspeaking. =.=

Sembang Kemas said...

haha,gua tak tahu admin mana satu letak word nih.

yaya_flanella said...

haha. lu dah setting balik dah? ok jap wa try komen.

yaya_flanella said...

pergh. ni lagi hebat. tak payah tunggu lu approve. hee. selamat berkenalan. :)