Blog tumbuh macam taik

Kalau dulu,aku tak kenal pun blog pink sana pink sini.Yang aku tau dulu blog ni simple,hitam dan putih.Background putih,tulisan hitam.Semuanya mengenai dunia yang serba serbi silapnya.Politik,kancah dunia,dan idealisme baru.

Tapi bermula tahun 2009 kot start dah bermacam-macam jenis blog,mungkin setiap blog mempunyai genre masing-masing.Genre jambu,genre diary,genre hiburan,genre macam-macam la,aku malas nak list semua,ko tahu maksud letih kan?

Dan bermulanya tahun 2011 pulak,aku dah nampak,blog jenis diary melebihi blog jenis idealisme.Dan kalau dah pasal diary,memang gua nak kaw2 kutuk pasal diary yang menceritakan harini keluar dengan pakwe A,esok dengan pakwe B dan tulat keluar dengan pakwe C.Ko tahu maksud taik kan?Macam tula.

Zaman sekarang punya blog dah tak banyak informasi.Kalau pasal diary yang menceritakan tentang sesuatu kejadian yang memberi pengajaran,orang kata apa,pengalaman memberi pengajaran.Itu aku boleh terima lagi. Kaedah bercerita sebenarnya satu hiburan.Mungkin aku kadang-kadang boleh tenangkan fikiran pergi sana.

Juga banyak blog yang berbaur taik.Membosankan,ko pikir jela sendiri maksud aku tuh.

17 komen:

Adam Roslan said...

Melayu kurang rujukan ilmiah. Jadikan blog sebagai buku dalam talian yang sentiasa bagi ilmu.

Boleh gitu Bro?

P/S: Aku rasa ni semua pengaruh Myspace, lepas Myspace jadi sampah, dia bawak kepada Blogspot pulak.

Sembang Kemas said...

ko memang paham hati aku,ko guna bomoh ke?

Namee Roslan said...

oh sebab tu lah selama ni saya tak pernah update saya makan tutti frutti ke apa..bukan semua suka nak baca kisah hidup seseorang. lagi2 yang tak famous. haram sepatah pun orang taknak baca.

http://nameeroslan.blogspot.com/

Hatred24 said...

blog skrg ni dah jd tempat nak tayang itu ini.
tayang gambar muka sebesar besar alam, dgn muncung itik... bla.. bla..
crite pasal pkwe sana.
crite pasal ipad baru, BB baru..
upload video smbil main gitar..
tutorial shawl la..
pejadah ntah..

NuSaNa NoSa 91 said...

adakah blog itu sbg satu tmpt utk femes kn diri?? semua nk tayang, pastu, bila ada stalker, mula bising2.. gotuhel.. huk3~ =.="

Sembang Kemas said...

nusana:haha,aku setuju dengan ko,tayang gambar banyak2,tiba2 ada muncul fake account,tula sape suruh tayang gambar banyak2 kan?

Sembang Kemas said...

hatred:tu cara lain diorang nak femes,kita jangan peduli,kang kita dicop haters.

Adam Roslan said...

Paling tak boleh belah letak header gambar sendiri. Ok, dia punya blog dia punya suka. Selebriti. Weweit!

sergeant keroro said...

fenomena skrg, semua orang nak buat diari secara terbuka aka blog.

tapi,sendiri punya ingatlah niat ape kite nak berblog, dan setiap orang mempunyai taste sendiri.

=)

yaya_flanella said...

tak suka jangan baca sayang oi. :p

*ttbe rasa nak letak bckground pink. pastu header muka sedabak. yess!

haha. aku suka la belog kau weh. seriuss.


Jalan.

Sembang Kemas said...

kahkahkah,memang blog aku kali ni aku nak buat macam offensive sikit.

kira ok tak?kah3

farahdafghi said...

mmg banyak taik. sbb tu aku suka baca blog sndiri . HAHA!

Sembang Kemas said...

la yang ko gelimat sangat apesal.kah3

Sembang Kemas said...

blog ko bukan taik la,disebabkan blog ko pasal fesyen,aku dapat terima lagi.

farahdafghi said...

Haha fesyen tu saja sampingan je. aku ikut hti nak buat entry kontroversi tpi x cukup berani lgi nk tgung risiko

Sembang Kemas said...

haha,nak buat kontroversi takut kena tembak ea?

haha,ko buat jela,nanti aku backup kat belakang.

aidamohdnazib said...

okay okay, tak suka?? angkat kaki..
tak suka?? jangan follow..
tak suka?? block je url budak tu..

HAHA! okay, ini blog aku suka! aku turun kaki, aku follow, aku tak block url..

suka tak engkau??HAHA!