Pengelike Tegar

Dekat facebook,banyak langsi-langsi tak guna,sekadar pandai like tapi sebenarnya dia tidak pernah pun masuk ke blog ko,selalu macam tu.

Dan kita yang tersenyum ghairah dan berfikir "oh ada orang baca blog aku dan like!"

Jangan gembira dulu,padahal dia bukan masuk pun blog ko..sekadar bayangan dia untuk mengumpan ko datang ke blog dia pulak.

dan

ko akan berfikir sekali lagi "Eh dia datang blog ite laaa,ape kata ite datang blog dia pulak"

=.="

Ko akan pergi ke blog dia,kasi traffic sikit,padahal dia tak sumbang ape-ape pun kat blog ko.Ingat,kalau tak cukup 1sen,tak cukup RM999.99 jadi RM1000.

Dan golongan ini aku akan gelar "like" spammer.
Kalau LensaRosak dah gelar budak-budak ni pelacurblogger,memang pelacur.

p/s:tapi tak semua yang like and blah kan?ada jugak yang read and like.

10 komen:

cik kacak said...

hyehye , kacak follow sni .

kacak memang suke 'LIKE' . tapi tak penah terpk nak umpan untuk datang blog kacak ;)

yaya_flanella said...

wa susah gila nak like kot. baca dulu kalau best baru like. amacam? ;)
hee. lagipun kita bukan boleh tau org2 yg like kita kat entry kita kan.. dia display number je. kalau 2, 3 org tu boleh la tgk kot.. :)

NuSaNa NoSa 91 said...

mcm tu ea?? xpernah pon terfikir smpai camtu.. ktne apek dpt info ni?? huhuhuhu~ =.="

Sembang Kemas said...

kacak:haha,aku tahu ko pengelike tegar kan?

yaya:boleh tahu kalau kite tengok eh ada orang like,pastu kite kena selalu cek stats,aku selalu buat.

Nusana:dari pengalaman.dan kajian.

sergeant keroro said...

hehe,betol tu. sama lah di shoutbox pon. cakap follow, tapi bila tengok kat ruangan follower xde pon.

golongan yang tak ikhlas blogging, seumpama mengejar populariti semata-mata =)

syaimz said...

betul gak tu bro,aku ni kalau like pun jarang gak lah.

aku follow org pun jarang gak lah either sebab internet problem or mood memang tak kena.

farahdafghi said...

pelacur blogger? awesome. samalah macam follower juga. apa jadahnya ai follow yu yu follow ai balik . cet

Sembang Kemas said...

sama,suh orang follow secara paksa,macam desperate.

kulop ludin said...

kikiki...
betul tu... paksa2 lak suruh polow!!!

Sembang Kemas said...

haha,tu lagi satu cerita aku akan cerita nanti.